Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Goodbye, OttoΗλθε, είδε και απήλθε. Οχι με την αυστηρά καθορισμένη ιδιότητα του προπονητή πια, αλλά με τη χαλαρή του «επίτιμου πρέσβη». Εκ των πραγμάτων, ο Οτο Ρεχάγκελ του σήμερα δεν είναι ο Οτο Ρεχάγκελ του χθεςΦωτογραφήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με μια μπάλα. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, τον υποδέχθηκε με τιμητική πλακέτα. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, πιο εφευρετικός, με ένα βιντεάκι στο οποίο έτρεχε εν είδει καρτούν. Αν η Κύπρος δεν είχε σταθεί στο χείλος του οικονομικού γκρεμού την περασμένη εβδομάδα, η τριήμερη επίσκεψη του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Οττο Ρεχάγκελ, σίγουρα θα τύγχανε περισσότερης δημοσιότητας από εκείνη που τελικά περιβλήθηκε: η αρχική είδηση του ερχομού του είχε άλλωστε αναγκάσει την προεδρία της Δημοκρατίας να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης μιας φημολογούμενης συνάντησης με τον Κάρολο Παπούλια. Στις 72 ώρες του στην Αθήνα ο χερ Οτο έκανε όσα τυπικά αναμένεται να πράξει ένας «πρέσβης καλής θέλησης» ή «επίτιμος πρέσβης» μιας κυβέρνησης προς μία άλλη - επαφές με υψηλά ιστάμενους, παρουσία σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, παράδοση-παραλαβή μηνυμάτων «φιλίας και συνεργασίας». Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Εθνική, εννέα σχεδόν μετά τον θρίαμβο του EURO στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο αντίκτυπος της παρουσίας του στο κοινό ήταν μάλλον υποτονικός, στα όρια της ευμενούς αδιαφορίας. Μέτρο τόσο της καχυποψίας (στην καλύτερη περίπτωση) της κοινής γνώμης απέναντι σε κάθε χειρονομία που εκπορεύεται από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όσο και (πολλοστή) υπενθύμιση του ότι η Ελλάδα του 2013 έχει πολύ διαφορετικές προτεραιότητες από αυτή του 2010, πόσω μάλλον από αυτή του 2004.

Για την τότε «ελληνική άνοιξη» του Ότο Ρεχάγκελ έχουν γραφτεί εγκυκλοπαίδειες στον ελληνικό τύπο. Από την αρχική αίσθηση ότι ο 63χρονος κόουτς ερχόταν το 2001 στην Ελλάδα για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα πριν από τη σύνταξη μέχρι την ψήφισή του ως «Έλληνα της χρονιάς» το 2004 και από τη διενέργεια δημοσκοπήσεων για την αποδοχή του στον πάγκο της Εθνικής (70,5% «ναι» τον Μάρτιο του 2007, κατά την ΚΑΠΑ Research) ως την υπόκωφη αμφισβήτηση για το «βαρετό ποδόσφαιρο» την περίοδο 2008-2010 ο συναισθηματικός φόρτος, σήμα κατατεθέν της ελληνικής αθλητικής δημόσιας σφαίρας, άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο. Πιθανότατα, εκείνο που αξίζει να κρατήσει κανείς από όλα αυτά είναι ένα πρώιμο σχόλιο του Βασίλη Σκουντή στο «Βήμα» της 27ης Ιουνίου 2004, πριν από τον νικηφόρο ημιτελικό με την Τσεχία: στην αρχή της διοργάνωσης «το βεληνεκές και οι προοπτικές της ελληνικής ομάδας σε ένα υποθετικό γκάλοπ θα είχαν εξόχως περιορισμένες επιλογές και αυτές υπό τύπον ερωτημάτων: α) θα βάλει γκολ; β) θα πάρει βαθμό; γ) θα σημειώσει νίκη;».

Σε αυτό το πνεύμα δεν είναι παράξενο που όσοι τον γνώρισαν στη διάρκεια της θητείας του επισημαίνουν ακριβώς την ποιοτική τομή που έφερε. «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνώριζε άριστα το ποδόσφαιρο και γνώριζε πώς να το μεταδώσει δημιουργώντας ένα πειθαρχημένο σύνολο που κατόρθωσε να συνδυάσει ένα τρόπαιο με την καθιέρωση σταθερής παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Για μας είναι ένας αγαπημένος Γερμανός - και νομίζω θα είναι για πάντα για το ελληνικό κοινό, το οποίο εκτιμά τις αξίες», σημειώνει σε επικοινωνία μας ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόεδρος της ΕΠΟ την περίοδο 2009-2012. Ο Γιάννης Τοπαλίδης, βοηθός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας από το 2001 ως το 2010, τονίζει το τρίπτυχο «αυστηρός επαγγελματισμός, καλή προετοιμασία, εκτίμηση του υλικού»: «θα τον χαρακτήριζα "πονηρό προπονητή" με την καλή έννοια, "αλεπού" των γηπέδων, που κατάφερε να ανεβάσει την Εθνική από την 61η θέση της κατάταξης της UEFA στην πρώτη δεκάδα, αλλά να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης των ελλήνων φιλάθλων για την εθνική ομάδα». «Έδωσε στην εθνική Ελλάδας μια πολύτιμη προίκα, κανόνες και πλαίσια λειτουργίας, είχε ανεκτίμητη συνεισφορά στο να χτίσει μια "φανέλα", ένα κύρος που διατηρεί ως σήμερα - και τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μαζί με εκείνη της Δανίας στο Euro '92», λέει αποτιμώντας τη θητεία του ο αθλητικός δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος. Πειθαρχία, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα χαρακτήρισαν το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του χερ Οτο.    

Ποδοσφαιρικό «My way»

Η όψη του τελευταίου ωστόσο δίχαζε κατά καιρούς τόσο τους φιλάθλους όσο και τους γνώστες του αθλήματος. Αν θέλει κανείς να αποκρυπτογραφήσει χωρίς ψευδαισθήσεις τη συνταγή του Ρεχάγκελ, θα πρέπει κατ' αρχάς να αποδεχθεί ότι επρόκειτο για αποθέωση του αποτελέσματος: «υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα σκορ αλλά το καλύτερο όλων είναι το 1-0», υποστήριζε σε μια παλιά του δήλωση. Μπορεί αυτό να ακούγεται αναχρονιστικό στις ημέρες της βασιλείας της Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο ο ίδιος δεν ενστερνίστηκε ποτέ τις αξίες του ποδοσφαιρικού μοντερνισμού: «προτιμώ να νικήσω συντηρητικά παρά να χάσω μοντέρνα», ήταν μια αποστομωτική του απάντηση στην παραπάνω κριτική, συνοδευόμενη από το παράδειγμα ενός προπονητή της Κολονίας που «αν και προανήγγειλε ότι θα παίξει μοντέρνο ποδόσφαιρο, δεν νίκησε ούτε σε έναν μοντέρνο αγώνα, υποβιβάστηκε μοντέρνα και απολύθηκε μοντέρνα». Σε όσα του καταμαρτυρούσε κατά καιρούς το γερμανικό περιοδικό «Kicker», που διευκρίνιζε ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν ταυτίζεται αναγκαστικά ούτε με την επιθετική τακτική ούτε με την ταχύτητα των παικτών αλλά με την ύπαρξη «κινούμενων σχηματισμών που συνθέτουν ένα συνολικό κινούμενο πλέγμα» στον αγωνιστικό χώρο, δεν καταδεχόταν να απαντήσει καν, μια και η θεωρία στο χαρτί απείχε παρασάγγας από την πράξη στο γήπεδο.

Ακολουθώντας τη στιχουργική συμβουλή του Φρανκ Σινάτρα, ανάγοντας την επιμονή (και την ξεροκεφαλιά) σε αρετή, ο Ότο Ρεχάγκελ διαμόρφωσε το προσωπικό του «My way». Οι δικοί του κανόνες επέβαλαν την αποθέωση της πειθαρχίας εντός των τεσσάρων γραμμών, τη συσπείρωση της ομάδας και την εξαντλητική γνώση του αντιπάλου («πρέπει να γνωρίζω τα πάντα για κάθε παίκτη στην Ευρώπη, ακόμη και τι άρωμα φοράει»). Επέβαλαν επίσης ηρωισμούς («αν είναι να πέσουμε, θέλω να πέσουμε σαν Ελληνες, σαν ήρωες», έλεγε την παραμονή του νικηφόρου προημιτελικού με τη Γαλλία το 2004), απαγγελίες ποιημάτων στις προπονήσεις («μπέρδευε τον Σίλερ με τον Γκαίτε», σύμφωνα με τον Μίχαελ Τάρνατ της Μπάγερν), απόλυτο έλεγχο στα του συλλόγου («και στην Ελλάδα είμαι αυτό που ήμουν στη Βέρντερ Βρέμης, ένας δημοκρατικός δικτάτορας»), αντισυμβατικές απόψεις για τις συνήθειες των ποδοσφαιριστών (κατά την επιστροφή από εκτός έδρας αγώνες στο πούλμαν της Βέρντερ επιτρεπόταν η μπίρα και η χαρτοπαιξία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στα αποδυτήρια είχε προβλεφθεί χώρος για καπνιστές). Εφόσον η βαθμολογία τον δικαίωνε, ο Οτο διασφάλιζε την ασυλία να πράττει κατά βούληση. Το νόμισμα είχε φυσικά και άλλη όψη: σε χαλεπούς καιρούς η αμφισβήτηση εξαπλωνόταν άμεσα - στη Γερμανία όπως και στην Ελλάδα. Και το φαινόμενο δεν εμφανιζόταν σπάνια: στη Μπουντεσλίγκα ο Ρεχάγκελ κρατά μέχρι σήμερα όχι μόνο το ρεκόρ περισσότερων νικών (387) αλλά και ηττών (228). Σε 25 χρόνια καριέρας αυτό είναι ίσως αναμενόμενο, αν και οι κακεντρεχείς γερμανοί πολέμιοί του ακόμη υπενθυμίζουν τη συντριβή με 12-0 από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ το μακρινό 1974 στην παρθενική του σεζόν ως προπονητής της Κίκερς Όφενμπαχ, εξ αιτίας της οποίας τα ταμπλόιντ της εποχής τον είχαν βαφτίσει «Γκολχάγκελ».      

Από outsider, insider

Οι μικρές προπονητικές εκκεντρικότητες ανοίγουν και μια χαραμάδα στην προσωπικότητά του. Γιος ανθρακωρύχου από το Έσεν στο Ρουρ της δυτικής Γερμανίας, μιας από τις αρχετυπικές βιομηχανικές περιοχές της Ευρώπης, ελαιοχρωματιστής στην εφηβεία και ποδοσφαιριστής μετά, ο Ότο ήταν σε όλη του τη ζωή ένας outsider που έπρεπε να φτάσει στην τρίτη ηλικία για να εξελιχθεί σε insider που χαριεντίζεται με πολιτικούς και εκτελεί χρέη επίτιμου πρέσβη. Λόγω καταγωγής, παιδείας και κουλτούρας, η Γερμανία των ποδοσφαιρικών σαλονιών του Μονάχου τον έβλεπε πάντα όπως οι εκλεπτυσμένοι αστοί τους ορεσίβιους συγγενείς τους που έρχονταν για επίσκεψη - με συγκατάβαση, αν όχι αποστροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι διακρίθηκε αναλαμβάνοντας καθ' έξιν δευτεραγωνιστές μετατρέποντάς τους σε πρωταθλητές, είναι κάτι που του ταιριάζει χαρακτηρολογικά. Όλα του τα επιτεύγματα, δύο τρόπαια με τη Βέρντερ το 1988 και το 1993 συν ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1992, ένα πρωτάθλημα με την Καϊζερσλάουτερν το 1998, ένα Euro με την Ελλάδα το 2004, έχουν έρθει με σκληροτράχηλες ομάδες, χωρίς σπουδαίο παλμαρέ, ουδέποτε ως φαβορί. Στη μία και μόνη παρουσία του στη Μπάγερν Μονάχου το 1995-1996, έπειτα από τη δεκαπενταετή εποποιία που έβαλε τη Βρέμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη, απέτυχε παταγωδώς και απολύθηκε πριν από το τέλος της σεζόν. Εχοντας καταφέρει να τσακωθεί με όλους, από τη διοίκηση ως τον αστέρα Γιούργκεν Κλίνζμαν, άφησε το σύλλογο με τη σφραγίδα του «χωριάτη» που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις προκλήσεις του περιβάλλοντος της μεγαλούπολης. Επέστρεψε στην επαρχία για έναν ανεπανάληπτο άθλο, αντίστοιχο με εκείνο του 2004: ανέβασε την Καϊζερλάουτερν από τη Β΄ κατηγορία το 1997 και την έστεψε πρωταθλήτρια Γερμανίας την αμέσως επόμενη χρονιά.

Η διασημότητα ως εξάρτημα παρόμοιων τίτλων έγινε το διαβατήριό του για τις στενές επαφές που τον έφεραν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες με νέα ιδιότητα: οπαδός των Χριστιανοδημοκρατών, προσωπικός συνομιλητής του Χέλμουτ Κολ, είχε συνεισφέρει, σύμφωνα με όσα έγραφε ο Νίκος Χειλάς στο «Βήμα» της 11ης Ιουλίου 2004, μεγάλα χρηματικά ποσά στον έρανο που είχε κάνει ο πρώην καγκελάριος για να ξεπληρώσει τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε στο κόμμα του η Βουλή για δικές του παρανομίες την εποχή που ήταν πρόεδρός του. Ως διαχρονικά καλός χριστιανοδημοκράτης στρατιώτης αποδέχθηκε και το πρόσφατο κάλεσμα της τωρινής γερμανίδας καγκελαρίου: «νομίζω ότι η επίσκεψη του Ότο είναι προεκλογικό τρυκ της Μέρκελ με το μυαλό στη δεξαμενή των ελλήνων ψηφοφόρων της Γερμανίας για τις εκλογές του φθινοπώρου, άλλωστε αυτή στηρίζεται από τη "Bild", κατεξοχήν πυλώνα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», μας λέει ο αθλητικός δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Άνγκελα Μέρκελ είναι τόσο αντιδημοφιλής ώστε το 39% των Ελλήνων να απαντά σε περυσινή δημοσκόπηση της ALCO ότι θα της απαγόρευε την είσοδο στη χώρα, μια επίσκεψη καλής θέλησης ενός προσώπου που χαίρει μεν εκτίμησης, δεν κομίζει όμως τίποτα ουσιαστικό, με στόχο τη «σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων» μοιάζει περισσότερο με την απονενοημένη ελπίδα να κάνει θαύματα μια κρέμα σύσφιξης. Τα πραγματικά αισθήματα του ίδιου, βέβαια, είναι μια άλλη υπόθεση. «Οπωσδήποτε κάτι του έμεινε από την ελληνική περιπέτεια, ο Ότο Ρεχάγκελ αγάπησε τους Έλληνες και φαίνεται αυτό από δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς στη Γερμανία», παρατηρεί ο Αλέξης Σπυρόπουλος. «Από την άλλη, δεν έμεινε στην Ελλάδα μόνιμα, δεν μας αποκάλυψε τον εσωτερικό του κόσμο, τήρησε τις αποστάσεις του. Ίσως είναι και καλύτερα έτσι, ο καθένας από μας κράτησε τη δική του εικόνα μέσα του και ο ίδιος έμεινε στο σύννεφο του μύθου». Ένα σύννεφο αντίστοιχο σε ύψος με κάποια από αυτά που θα διέσχισε για να επιστρέψει χθες στη χώρα του.


Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers

Ετικέτες

_nolink_ 11ο Συνέδριο για την Έρευνα στην Οικονομική Θεωρία και Οικονομετρία αβρωνιές ΑΕΚ Αθήνα Αθλητισμος Ακρόπολη Αναστασία Κόκκαλη Ανέκδοτο Ανεργία Άνθρωπος ΑΝΙΜΑ ανταγωνιστικό Αντιβακτηριδιακό Αντίπαρος Αντώνη Σρόιτερ Αντώνης Σαμαράς ΑΠΕ-ΜΠΕ Απομονωμένο Αριστοτέλειο Αριστοτέλης Αρχιεπίσκοπος Ασβέστιο άσθμα Αυγοτάραχο Αυτοκινηση Αφρική Β. Πουτιν Βασίλης Σπανούλης Βέροια Βίλυ Αργυρούδη βιολογικό ρολόι Βιταμίνη C βρογχίτιδα Βυθό Γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα Γερούν Ντάϊσελμπλουμ γεωστρατηγική Γιάννης Μανιάτης Γιάννος Κουράγιος Γιουβέντους Γιώργος Καπουτζίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Γνώμες γονίδιο γρίπη Δ.Ο.Υ Δεσποτικό Δημήτρης Μπάσης Δημόσια ταμεία δημόσιο δημόσιοι υπάλληλοι δημτριακά Διαδίκτυο Διασυνδεσεις Διασύνδεση Διάσωση Διαφημίσεις Δίκαιο Διουρητικό Δόση ΕΒΕΑ ΕΕΤΗΔΕ Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ Εθνική Νέων Εθνική Τράπεζα Εικόνα της Παναγίας Εικονοσκόπειο Ειπαν Είπαν Εκδοσεις Εκπαιδευτικός εκπώσεις Ελεγκτικό Συνέδριο Ελλάδα Έλλη Κοκκίνου Έλληνας Έλληνες Ελληνικά νοσοκομεία Ελληνικά προϊόντα ελληνικές βιομηχανίες Ελληνική γλώσσα ελληνική κυβέρνηση εμβόλια ενημέρωση Ενημέρωση. έντερο Έξυπνων συσκευών ΕΟΜ Επαγγελματιας επίδομα γάμου Επικαιρα Επιστήμονες επιστημονικό Επιχειρηματίες Επιχειρησεις επιχειρήσεις Εργασία Εργασία Τώρα Ερεχθείο Ερημικό Εφημερίδα εφορία ζέστη Ζώο Η εξομολόγηση Ηλεκτρονικό τσιγάρο Θάλασσα θέατρο Badminton Θεόδωρος Πάγκαλος Θεός θεραπεία Θεραπεία μέσω της διατροφής Θεραπευτικές ιδιότητες Θεσσαλονίκη Ιατρικά Νέα ιδιωτικοί υπάλληλοι Ιερισσός Ιερώνυμος Ιππής του Αριστοφάνη Καποδιστριακό καρδιά καρδιακή ανεπάρκεια καρπούζι Καρυάτιδες Καρχαρίας Καταιγίδα Κατσουράνης ΚΘΒΕ Κίνα κινηματογράφος κινητήρας boxer κινητοποιήσεις Κοινωνία Αξιών κόκορας Κοράλλια κουκουλοφόροι Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Κρεμμύδι Κύπριος Κύπρος Κωνσταντίνα Κωνσταντίνος Βήτα Κώστας Μανωλάς Λάδι Λάκης Λαζόπουλος Λαμπτήρες ενέργειας Λαμπτήρες πυρακτώσεως Λένα Κλιμκάιτ Λέοναρντ Όιλερ ληξιπρόθεσμες οφειλές λουκουμάδες Μακρινοί συγγενείς Μαντές Δημήτριος Μανώλης Μαυρομμάτης Μανώλης Φάμελλος Μαρία Ηλιάκη Μάρκος Σεφερλής Μελίνα Ασλανίδου Μέλισσα Μεταλλικό μεταμοσχεύσεις μηχανογραφικό δελτίο Μίκης Θεοδωράκης Μιμή Ντενίση Μόδα Μουσείο Μπενάκη Μπάγερν μπανάνα Μπζόνιο μποζόνιο μπουζί Μπράιαν Ντε Πάλμα Νάουσα Νέα Προϊόντα Νέες Τεχνολογίες Νέες Υπηρεσίες Νερό Νίκολα Γκουλάν Νικολάι Γκόγκολ Νίκος Μουτσινάς Νότια Νώντας Κατσαλίδης Ο Επιθεωρητής οδοφράγματα Οδυσσέας Οικιακό δίκτυο Οικογένεια οικονομία ολική άλεση Ολυμπιακός Ομηρικά Έπη Όνομα χρήστη ΟΤΕ Οτο Ρεχάγκελ Ουρανισκος οφειλέτες Παιδεία παιδιά Παιδιά με ειδικές ανάγκες Παναθηναϊκός Πανεπιστήμια ΠΑΟΚ Πηγές Εισοδήματος Πηγή Πήλιο Πηνελόπη Αναστασοπούλου Πιέρ Πάολο Παζολίνι Πλάτων πολιτική Πολιτισμος Πολιτισμός πόρους προβολή Πρόσωπα Προτασεις Πρωταγωνιστες Πτώχευση Ράιαν Γκόσλινγκ Ρωσική κυβερνηση σημαντικό Σκλήρυνση κατά πλάκας σοκολάτα Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» Σπιναλόγκα Σταύρος Θεοδωράκης Σταυρός του Νότου στελεχιακό ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ σωφρονιστικό σύστημα ταξί Ταξίδι Ταξιδιωτικό τεχνικό Τεχνολογια Τεχνολογία τη λαρυγγίτιδα τουρισμός Τράπεζα τραπεζικές καταθέσεις Τρόικα τρόφιμα Υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα Υγεια Υγεία υπουργείο Εργασίας υπουργείο Οικονομικών Υπουργικό Συμβούλιο υπουργός οικονομικών φάρμακα Φίλοι φοιτητικό επίδομα φορολογικές δηλώσεις φυλακή Χαλκιδική Χαμογελο Χαρά Θεού Χρόνια Πολλά Ψυχολογια Albert Zursen Alexa Rank AlfaTV.gr Amsterdam Athens Australia Basingstoke belife.gr Break Bulgaria by P.Tsir by V.Vits CERN Champions League Chicago City Cyprus Cyprus Fashion Cyta elafile.net Emmanuel Petsopoulos Eurobank Eurogroup Facebook Fiat Professional ftiaxno.gr Google Google Plus hellas HellasMagazine.gr INNOVATION FORUM 2014 INNOVATION FORUM 2015 Iraklion Irina Kovaleva Jiddah Kalamai Kavala Kerkira Komotini Kozani Leonhard Euler M. Ventris magazine Marriane McDonald Martin Heideger Mary Shelley Maurice Kruaze Medical News MedicalNews.gr Meis1 Mevaco Μεταλλουργική ΑΒΕΕ Nalyssa Green New York Nicosia Nikaia Opel Astra GTC Papaspyropoulos Christos Passion Patrai protothema.gr Puhana Rank in Greece Rotterdam Sacramento Sagredo Sergio Pininfarina Ski sport-fm.gr STAGE by Night sudoku Sunlight Thessaloniki Thread tovima.gr Toyota GT-86 Unesco Var. Goeger Volkswagen VW Polo Website Traffic Westminster

Hellas Magazine Pages

  • Οικονομία: 9 Μαΐου 2017 - Μάχη με τον χρόνο για την ψήφιση 140 προαπαιτούμενων μέτρων Η Καθημερινή Νομοθέτηση σε χρόνο-ρεκόρ 77 ρυθμίσεων και υιοθέτηση άλλων 58, για τις οποίες δεν ...